lauantai 17. huhtikuuta 2010

Helsinki: Romanisiirtolaisille vallattu tila Kalasatamassa

Helsingissä on vallattu rakennus romanisiirtolaisten käyttöön. Kiinteistö sijaitsee Kaasutehtaankadulla. Valtauksen tarkoituksena on tarjota Helsingissä oleskeleville romanisiirtolaisille majoitus-, saniteetti-, peseytymis-, ja ruuanlaittotilat.

”Talo otettiin haltuun, koska Helsingin kaupunki ei tarjoa suojaa romaneille, vaan vaikeuttaa kaikin tavoin heidän oleskeluaan kaupungissamme”, toteaa valtauksen tiedottaja Keiju Oksanen.

Kaupungin omistama rakennus on ollut pitkään käyttämättä. Valtaajat vaativat, että kaupungin on taattava romaneille paikka, jossa majoittua vailla häirintää.

"Kaupunki ei ole omatoimisesti osoittanut tällaista paikkaa, joten valtaajat ovat vapauttaneet sellaisen kaupunkilaisten käyttöön", Oksanen sanoo. ”Oikeus siedettävään asumiseen on jokaisen perusoikeus.”

Kaupunki on muun muassa purkanut romanien leirejä ja uhannut huostaanottaa
romanien lapset. Lisäksi poliisit ja vartijat ahdistelevat elantoaan hankkivia kerjääjiä.

20 kommenttia:

  1. Tulkaa tukemaan valtausta! Tarjolla ainakin ruokaa!

    VastaaPoista
  2. Eikö olisi ollut helpompaa pistää rahat kasaan ja vuokrata romaneille vapailta markkinoilta asumistilaa?

    VastaaPoista
  3. Kiitos kun parannatte loisivan ihmissaastan mahdollisuuksia ryöstellä ihmisiä. Se jos mikä on humaani teko.

    VastaaPoista
  4. Hienoa hienoa, hyvin tehty!

    VastaaPoista
  5. Miksette majoita omiin koteihinne näitä romaneja? Eihän kukaan pysty missään hylätyssä mörskässä elämään ja asumaan...

    VastaaPoista
  6. Vallatkaa mielummin Helistön Arla-sauna romanialaisten romani-siirtotyöläisten käyttöön.

    VastaaPoista
  7. Voi nyt saatana mitä touhua. Keiju on hyvä ja menee rehelliseen päivätyöhön mistä maksetaan palkkaa ja mistä itse maksaa veronsa. Tämän jälkeen voit alkaa omilla rahavaroillasi huolehtimaan näistä syöpäläisistä.

    VastaaPoista
  8. No kiva. Saadaan lisää raiskaajia ja vanhusten pahoinpitelijöitä kun tarjoatte tilat.

    http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2010/04/1096074
    http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2010/04/1101596

    Oikein hyvää toimintaa.

    VastaaPoista
  9. http://areena.yle.fi/ohjelma/110f44c9fb1f7906f760499ee448c288

    Tätäkö tänne halutaan? Siinähän Keiju ihmettelee kun sossu-fyrkat häviävät "siirtolaisten" taskuun.

    Miksi ette auta romaneita Romaniassa?

    VastaaPoista
  10. Muualla Euroopassa romanien kanssa toimivat rikolliset ovat mm. katkoneet käsiä kerjäläisiltä jotta tuotto olisi suurempi. Koska tämä sama tulee Suomeen? Jatkuuko tilojen tarjoaminen silloinkin?

    VastaaPoista
  11. "Miksette majoita omiin koteihinne näitä romaneja? Eihän kukaan pysty missään hylätyssä mörskässä elämään ja asumaan..."

    Mukavempi varmaan asua oikeassa talossa kadun tai hökkelileirin sijaan?

    VastaaPoista
  12. Koittakaas mennä 1.5 km päähän valtailemaan telttakylää siihen grillin viereen.

    VastaaPoista
  13. http://www.vartti.fi/artikkeli/83fc1cf4-1a89-4a54-91e2-3004ce0140b9

    Tässäkin olivat taas "siirtolaiset" eli romanit asialla. Ai joo, mutta sehän onkin rikas paska, kyllähän siltä nyt saa lumpion halkaista ja ryöstää.

    VastaaPoista
  14. Romanialla on velvollisuus tuoda omaan maansa kansalaisille inhimilliset olosuhteet. Eipä täällä muillekaan "turisteille" ilmaisia majoituksia järjestetä.
    Ei voi muuta kuin ihmetellä moista naiiviutta ja sinisilmäisyyttä. Pientä järjenkäyttöä tässäkin asiassa.
    "Elannon hankkiminen" oli suurin vitsi tuosta koko jutusta. Eräässä kauppakeskuksessa olen joka aamu nähnyt ison hienon auton tuovan nämä "elannonhankkijat" "työpaikoilleen." Kuljettaja (mies) suorittaa käskynjaon ja ajaa tiehensä. Illalla sama mies noutaa naiset kyytiin.

    VastaaPoista
  15. Romanien kannustaminen kerjäläisiksi Suomeen tai muualle on eettisesti väärin. Ideana kerjääminen voi toimia, jos ihmiset antavat rahaa, mutta tähän kulminoituvat myös ongelmat, romanilasten hyväksikäyttö, organisoitu rikollisliigoja hyödyttävä toiminta (apua tarvitseva ei hyödy, vaan kurjistuu entisestään), kerjäläisten haaliminen tänne tuhoaa heidän mahdollisuutensa asettua aloilleen ja lapsilta koulunkäyntimahdollisuudet, jolloin tämä jo nyt kurja ihmispolojen ryhmä kurjistuu entisestään. Vahinko, että näitä ihmisyyttä vastaan toimivien lapsellisten idealistien toimia joku kutsuu auttamiseksi, päinvastoin kyseessä on erään kansanosan julma ja hidas murhaaminen löysässä hirressä roikuttamalla. Keiju Oksanen kootkaa porukkanne ja menkää paikanpäälle Romaniaan auttamaan heitä, järjestäkää ja organisoikaa siellä apua, tälläkin hetkellä on olemassa toimivia projekteja romanien asuinolosuhteiden parantamiseksi (tämä tukee romanilasten parempaa tulevaisuutta mm. koulunkäynnin mahdollistamalla omassa kotimaassaan).Talonvaltaajat, miettikää mikä vastuu teillä on niiden romanilapsien kohtaloista, jotka elävät täysin vailla mahdollisuuksia vieraassa maassa kerjäläisinä.

    VastaaPoista
  16. Miksi te jotka valitatte jatkuvasti, että "menkää Romaniaan auttamaan romaneja" ette itse mene sinne, kun kerran asioista niin paljon tiedätte? Kaltaisenne isänmaantoivot varmasti korjaisivat asian kuin asian hetkessä. Ulkomailla asuvana voin vain sanoa että oksettaa lukea suomalaisia lehtiä ja kommentti-palstoja. Rasisti-punaniskat - ai niin sehän oli "maahanmuttokriittiset" - ovat ilmeiseti ottaneet asiakseen hyökätä joka ikisessä maahanmuuttoa koskevassa asiassa niitä vastaan jotka yrittävät tehdä edes jotakin. No, lähinnä saatte itsenne näyttämään sivistymättömiltä junteilta, eli jatkakaa samaan malliin. Onneksi suurin osa tämän päivän nuorisosta - etenkin isoissa kaupungeissa - tajuaa että ongelma on kapitalistisessa järjestelmässä, joka ihmiset pakottaa jättämään kotimaansa eikä mikään Suomen sosiaaliturva, mikä nykyään on jo melkoinen vitsi itsessään.
    Lämpimät terveiset kaikille osallistujille! Älkää antako junttien lannistaa!
    -Tukija Iberian niemimaalta

    VastaaPoista
  17. http://fifi.voima.fi/artikkeli/Romanip%C3%A4iv%C3%A4-ei-n%C3%A4kynyt-tomuisessa-leiriss%C3%A4/3448

    VastaaPoista
  18. "ongelma on kapitalistisessa järjestelmässä, joka ihmiset pakottaa jättämään kotimaansa"

    Tässä olet aivan oikeassa, tosin eri kontekstissa. Rahoiksi lyövät tällä kerjäämisellä ja varastelulla ainoastaan Romaniassa pysyvät välittäjät ja liigan johtoporras. Tämä saadaan naisia ja lapsia törkeästi hyväksikäyttäen.

    Melkoisen ironista siis, että te olette melkein suorasti tukemassa tällaista toimintaa, koska ette suostu näkemään vihreiden lasienne läpi nenää pidemmälle.

    Tuollainen kaksinaismoraalinen käytös ja typerä naivius vituttaa jopa kaltaistani punaista sosialistiakin.

    VastaaPoista
  19. http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2106029

    "Ulkomaalainen varas vei rollaattorin avulla liikkuneelta 94-vuotiaalta naiselta lompakon ja sata euroa rahaa helsinkiläisessä marketissa. "

    Romani. Kiitos taas teille hyysääjät.

    VastaaPoista